Entradas

Mostrando entradas de abril, 2018

PARTIDES SETMANALS

Imagen
RECOPILACIÓ DE PARTIDES SETMANALS A continuació trobem una recopilació de les properes partides i el lloc on es jugaràn: Dimarts, 1 de maig de 2018 11:30 h: Escala i corda/Llíria. Trinquet, C. Bètera s/n (Llíria) Soro III i Salva contra Genovés II i Javi Dimarts, 1 de maig de 2018 17:00 h: Raspall/Llosa de Ranes. Trinquet, Carrer Jaume I nº19 (La Llosa de Ranes):  Alcalde i Alfonso contra Sala i Javi Z. Marrahí i Miravelles contra Moncho i Sanchis Dimarts, 1 de maig de 2018 17:00 h: Escala i corda i Raspall/Oliva III Trofeu mixt masymas. (Oliva) Fracés, Jesús i Tomàs II contra Giner, Santi i Bueno Ian i Canari contra Pablo, Tonet IV i Ricardet II  Dimecres, 2 de maig de 2018 17:00 h: Raspall/Castelló de Rugat. Trinquet, Camí de Salem s/n (Castelló de Rugat) Ivàn i Saül contra Vicent i Javi L. Moltó i Brisca contra Sergio, Josep i Gabi  Dissabte, 5 de maig de 2018 16:45 h: Raspall/La Llosa de ranes. Trinquet, Carrer Jaume I nº19 (La Llosa de ranes)

SESSIÓ DE PILOTA VALENCIA A L'ESCOLA

Imagen
ACTIVITATS: corresponents a la segona sessió de la UD. PART INICIAL: ESCALFAMENT.(15 min.) ACT. 1: Carrera continua per l’espai, van jugant i movent-se amb llibertat. El mestre dirà unes ordres associades a una acció corresponent a un mot específic de l’esport. Pot ser ‘QUINZE’, cop de palma; ‘TRENTA’, cop de volea. ACT. 2: Les pilotes que floten: Per grups de 4, jugaran 2X2 a que la pilota no toque el terra. Variant: Fem una ratlla al terra i dos xiquets a cada part de la ratlla hauran d’intentar que la pilota toque el terra del camp contrari. PART PRINCIPAL: (20 min.) ACT. 3, Curses de raspades: Els jugadors hauran de colpejar de raspada la pilota en direcció als seus companys oposats i córrer ràpidament fins a l’altra fila. Guanya l’equip que abans torna a la seua posició inicial. Variant 2: Colpejant la pilota a l’aire (palma). ACT. 4, Explicació de la treta: Hauran de botar la pilota al terra i colpejar-la després al bot.

QUI GUANYA UNA PARTIDA?

Imagen
PUNTUACIÓ El sistema de puntuació és molt semblant a que es fa servir al tenis, ja que funciona per quinzes fins obtenir el joc o punt. De la mateixa forma que al tenis també s´ha de guanyar amb dos quinzes de diferència por obtindre el joc o punt, i en cada modalitat es juga a una quantitat diferents de jocs o punts per guanyar la partida. Així, encara que el nombre de jocs dels que consten les partides és lliure o a pacte, en la federació queden establerts els següents per a cada modalitat: D'altra banda, cal tenir present que en les modalitats que existeixen ratlles, línies on es para la pilota, la puntuació es complica. Quan hi ha alguna ratlla el marxador l'anomena darrere de la puntuació:"quinze per res i una", "trenta per res i les dos", sense indicar a favor de qui ja que es sobreentén que són a favor del rest, que és l'interessat a recuperar el traure, al aconseguir-ne dues escanviarà el dret a traure. En les modalitats en què no es

TIPUS DE PILOTES

Imagen
TIPUS DE PILOTES Existeixen cinc tipus de pilotes segons la modalitat a que es jugue: PILOTA DE VAQUETA: està feta de pell de bou i és la obligatori el seu ús en les modalitats de Escala i corda, el Raspall i la Galotxa. Les seues mesures son 42mm de diàmetre, 138mm de dircunferència i pesa entre 42 i 48 grams. PILOTA DE BADANA: estan formades per una cobertura de pell més suau que la de vaqueta, i farcides de draps. Són les utilitzades en les modalitats de carrer Llargues i Galotxa. PILOTA DE TEC: utilitzades exclusivament als frontons valencians. Estan fetes de pell de cabra i són més dures i pesades que les de badana, i més grosses que les de vaqueta. PILOTA DE GALOTXETES: en aquesta modalitat del Vinalopó Mitjà es juga en unes pilotes farcides de roba i recobertes en esparadraps. PILOTA GROSSA: es juga al Trinquet de l'Abdet, és la pilota més gran i pesadai està feta amb un nucli de fusta, farcida amb draps i pell de cabra.

CONFECCIÓ DEL GUANT DE PILOTA VALENCIANA

Imagen
MATERIALS: Guants de tela (llana, lycra, goma, etc.) Esparadrap de 10cm d’ample Cartró que va dins dels guants o cartró de bric Gomaeva Tres fulls de paper de periòdic Precinte Tisores PROCÉS D’ELABORACIÓ: 1. Tallar el cartró/ bric i la gomaeva seguint el patró de la mà. Hem de tindre en compte que durant l’exercici la mà s’unfla, devem d’intentar que els dits no estiguen embotits. 2. Didals: tenen numeració (14 o 16). Els més grans (16) són per als dits cor i índex i els més petits (14) per al menut i anul·lar. Els col·loquem en forma d’arpa. Abans d’enganxar-los al guant comprovem que el dit està còmode, si sobra molt espai, podem posar una tira de gomaeva de la zona de l’ungla, cap a la palma de la mà. Qui no tinga didals pot fer-ho igualment amb cartró folrat de esparadrap, però la resistència és menor i no podran aixecar la pilota del terra fent ganxo. 3. Ara enganxem els didals amb esparadrap com es mostra. Primer, posem una tira gran d’esparadrap que agafe els