SESSIÓ DE PILOTA VALENCIA A L'ESCOLA

ACTIVITATS: corresponents a la segona sessió de la UD.
PART INICIAL: ESCALFAMENT.(15 min.)
ACT. 1: Carrera continua per l’espai, van jugant i movent-se amb llibertat. El mestre dirà unes ordres associades a una acció corresponent a un mot específic de l’esport. Pot ser ‘QUINZE’, cop de palma; ‘TRENTA’, cop de volea.
ACT. 2: Les pilotes que floten: Per grups de 4, jugaran 2X2 a que la pilota no toque el terra. Variant: Fem una ratlla al terra i dos xiquets a cada part de la ratlla hauran d’intentar que la pilota toque el terra del camp contrari.
PART PRINCIPAL: (20 min.)
ACT. 3, Curses de raspades:
Els jugadors hauran de colpejar de raspada la pilota en direcció als seus companys oposats i córrer ràpidament fins a l’altra fila. Guanya l’equip que abans torna a la seua posició inicial.
Variant 2: Colpejant la pilota a l’aire (palma).
ACT. 4, Explicació de la treta:
Hauran de botar la pilota al terra i colpejar-la després al bot.
Intentarem que colpegen de palma.
Incidirem en que s’ha d’intentar dirigir la pilota cap avant, ja que molts tendeixen a colpejar cap amunt. Per parelles practicaran la treta dient abans de cada treta: “va de bo”.
      


TASCA FINAL: (15 min.)
Raspallot:
2 equips. Cada equip es situa en una meitat. Ara es juga solament amb una pilota gran de goma i ja no podem agafar-la per a llançar, ni parar-la, sols es pot colpejar. Quan la pilota entra en camp propi l’alumne sols li pot pegar una vegada.
Normes: Es trau amb bot. Fem punt quan aconseguim que la pilota toque la paret del fons del camp contrari o quan la pilota li pega a algú en una part del cos que no es la mà. Si veiem que prompte interioritzen les normes, podem fer dos zones de joc i quatre equips.

Comentarios

Entradas populares de este blog

ESCALFAMENT ESPECÍFIC DE PILOTA VALENCIANA

EL RASPALL

L'ESCALA I CORDA