BREU HISTÒRIA DE LA PILOTA VALENCIANA

Moltes culturesde tot el món s'han significat per la pràctica de diferents modalitats de jocs de pilota a mà: olmeques, maies, perses, egipcis, japonesos, grecs i romans. Tots aquests pobles van crear estils adaptats a la seua cultura.

Amb el pas del temps aquestes pràctiques lúdiques i culturals s'han perdut però en algunes regions encara subsisteixen. Una de elles és la pilota valenciana, que es continua practicant hui en dia. La pilota a mà va arribar a terres valencianes mitjançant els cavallers de la Provença, que acompanyaven al rei Jaume I en la seu conquista. D'ahí que les primeres referències del joc de pilota les trobem a les acaballes del segle XIII en la menció a la placeta del Jugador de pilota a Alcoi, poc temps després de l'atac d'Al-Azraq a la vila, l'any 1276.

En l'actualitat, molts dels ajuntamentsdel País Valencià han optat per recuperar la pràctica de la Pilota valenciana com un dels seus senyals d'identitat més preats. Destacant també la posada en marxa d'iniciatives que han permès la introducció de la Pilota valenciana en el medi escolar.

Comentarios

Entradas populares de este blog

ESCALFAMENT ESPECÍFIC DE PILOTA VALENCIANA

EL RASPALL

L'ESCALA I CORDA